24Hour Callout

CALL NOW: 1-800-123-456

24Hour Callout

CALL NOW: 1-800-123-456

Preverite odkupne cene

Vizija & poslanstvo

Podjetje Laresina je deluje predvsem na področju nabave in prodaje lesa (žaganega lesa in hlodovine), z nenehnim investiranjem v lastni žagarski obrat pa so se z leti povečale tudi žagarske zmogljivosti podjetja za predelavo lesa. V ponudbi so že danes vse vrste žaganega lesa različnih debelin, kvalitet ter po vlažnosti moker ali zračno suh les.

Cilj podjetja je oskrbovati podjetja širom sveta z žaganim lesom v več debelinskih razredih, vseh kvalitet ter kakovostno hlodovino.

Poslovanje podjetja temelji na naslednjih ključnih dejavnostih:

 

Prodajni program

Vizija / poslanstvo

Vizija podjetja Laresina je postati prepoznaven in tehnološko napreden ponudnik storitev primarne predelave lesa in najkakovostnejših polproizvodov iz lesa. Podjetje želi predstavljati pomembno povezavo med gozdarstvom in lesno industrijo ter z zmogljivimi žagami omogočiti nadaljnje delo, razvoj in dodatno zaposlovanje, ob tem prispevati pa k strokovnemu gospodarjenju z gozdovi in hitrejši obnovi gozdov.

Poslanstvo podjetja je zaveza, da se s predelavo lesa kot naravnega bogastva lesu doda čim večja vrednost. Ob nenehnem prilagajanju spremembam poslovnega okolja in tehnološkim spremembam, zagotavljati stalni razvoj osrednje dejavnosti in izboljševanje poslovnih procesov v lesno-predelovalni dejavnosti.

Dejavnost

V podjetju Laresina se primarno ukvarjamo z razrezom hlodovine, pri čemer v večini režemo smreko in jelko. Cca 15 % razreza opravimo iz bukove hlodovine. Podjetje več kot 97 % svoje proizvodnje proda tujim kupcem, ki distribuirajo rezan les v Severno Afriko, Bližnji vzhod in Češko republiko. V letu 2020 je podjetje investiralo v razširitev proizvodnje in kupilo novo žago za razrez hlodovine z objemom 150.000 m3 letno. Podjetje načrtuje v letu 2022 postavitev nove žage na Slovaškem z isto kapaciteto razreza hlodovine.

Vrednote

 • Zavzetost ključnih deležnikov podjetja
 • Korektni in profesionalni odnosi s poslovnimi partnerji
 • S strateškimi kupci in dobavitelji gradimo partnerski odnos
 • Znanje, strokovnost in inovativnost
 • Vrhunska in popolna storitev
 • Hitra odzivnost
 • Zanesljivost in prilagodljivost
 • Zavzetost zaposlenih
 • Pokličite nas

  Veselimo se sodelovanja z vami!